Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 145 1.3 боксер,ПОМОГНЕТЕ!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа Ромео 145 1.3 боксер,ПОМОГНЕТЕ!!!

Колеги,онзи ден тръгнах от Пловдив за Сл.Бряг с моята 145-чка и всичко беше нормално.След магистралата се усещаше едно като вибриране на педала на газта...Отбих и слезнах да видя за какво става вапрос,и какво да видя...в момента в който отворих капака от някаква трабичка(излизаща от тапата за маслото)излиза бял пушек и колкото повече я форсирам,толкова повече излизаше и препукваше.Реших,че най-добре е да е закарам до Стара Загора на някой майстор да отстрани проблема,и потеглих.След около 5 км. отворих си прозореца за 1 цигара и неможах да повярвам на ушите си...Много мощно тряскане се чуваше отпред при двигателя.Спрях и повече не я пипнах.Чукатено струва ми се е на желязо... МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!

Еми то там на друго няма как да трака!Щеш не щеш ,ще я водиш на доктор.Така като казваш,на мене ми се струва да е издухала гарнитурата,оттам да се е пресякло маслото заради антифриза и да си скапал двигателя,щото от къде ще има бял пушек.Ако си нямал масло ,нямаше да пуши.Иска отваряне и дано да минеш леко.
    Алфетка 145 Боксер1.6 103кс-Голееем бегач!!

Comment

Първоначално публикувано от danko123 Покажи съобщение
      Еми то там на друго няма как да трака!Щеш не щеш ,ще я водиш на доктор.Така като казваш,на мене ми се струва да е издухала гарнитурата,оттам да се е пресякло маслото заради антифриза и да си скапал двигателя,щото от къде ще има бял пушек.Ако си нямал масло ,нямаше да пуши.Иска отваряне и дано да минеш леко.
      Колега,иЗвини ме,но ти на боб ли гледа За тая гарнитура или на леща,щото има Значение .
      Last edited by Xtrime7; d.m.y г., 22:05.
      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Както съм написал-МИ СЕ СТРУВА,а не съм написал-ТОВЕ Е.......... ,а и съм виждал как пуши двигател с пресечено масло от издухана гарнитура на водна помпа.А ти като си компетентен и не гледаш на боб и леща,що не даде окончателно мнение и да си я кара човека право да я правят,или си от заядливите дървени философи-теоретици?Тук във форума сме за да си помагаме със съвети ,идеи или кой с каквото може,а не да се заяждаме.
        Алфетка 145 Боксер1.6 103кс-Голееем бегач!!

Comment

Първоначално публикувано от bogsan1 Покажи съобщение
          Колеги,онзи ден тръгнах от Пловдив за Сл.Бряг с моята 145-чка и всичко беше нормално.След магистралата се усещаше едно като вибриране на педала на газта...Отбих и слезнах да видя за какво става вапрос,и какво да видя...в момента в който отворих капака от някаква трабичка(излизаща от тапата за маслото)излиза бял пушек и колкото повече я форсирам,толкова повече излизаше и препукваше.Реших,че най-добре е да е закарам до Стара Загора на някой майстор да отстрани проблема,и потеглих.След около 5 км. отворих си прозореца за 1 цигара и неможах да повярвам на ушите си...Много мощно тряскане се чуваше отпред при двигателя.Спрях и повече не я пипнах.Чукатено струва ми се е на желязо... МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!
          Издухана гарнитура, промила е маслото и вала почва да треска като кречетало
          Колянов вал + 1-2 биели и си в боя. цени:
          200 лв. лагери основни биелни.
          30 лв. шлайф на вала държи на шлайф тествал съм.
          180 лв. комплект гарнитури всичките за двигателя
          25-50 лв. за биела (буталните болтове се разглабят)
          50-120 лв. двигателно масло
          ???лв майстори
          Ако некои пита дали гледам на боб . Тоя филм съм го гледал с алфите ми 5 пъти. А общо 11 П.С. на хонда вал се не шлаифа.
          Last edited by rijko; d.m.y г., 19:59.
          Опел Кадет GSI
          166 2,4 JTD
          ако мислиш че е здрава дай та тествам

Comment

Много ви благодаря за инфото!Явно работата не е на добре... И все пак според вас заслужава ли си да се прави ?

Comment

Първоначално публикувано от bogsan1 Покажи съобщение
              Много ви благодаря за инфото!Явно работата не е на добре... И все пак според вас заслужава ли си да се прави ?
              абе ако си виждал отворен двигател прегледай я сам или някой твой познат и ако е 'мусака' по-добре сменяй мотора (ще излезе по-тънко)

Comment

А може ли да е Масленна помпа Вместо гарнитура -може да е даже и филтър за маслото -може и картера да е ударен и да е залепнал за помпата

Ако се гони цена - мисля че по- добре ще е да си оправиш стария двигател , от колкото да го сменяш .,
                като имаш в предвид , че като купиш нов двигател- (Втора ръка )ще трябва да го ревизираш и него .
                а последни цени за ремонта на моя двигател, за същата процедура е около 400 лв.
                И задължително Манометър за налягане на маслото след това - тея нашите коли , с тва мазане са уникални
                alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Working...
                X